Sim only vergelijken

Alle sim only abonnementen vergelijken kan gemakkelijk en snel op dealmobiel. In onze gratis sim only vergelijker vind je een sim only abonnement die past bij jouw situatie. Vul jouw wensen in de hulptool en bekijk en vergelijk binnen een minuut de sim only abonnementen van de grootste providers van Nederland.

Ga direct naar:

Wat is een sim only abonnement?

Kort gezegd is een sim only abonnement een mobiel abonnement zonder telefoon. Je sluit een sim only abonnement af bij een provider als je zelf al beschikt over een toestel of dit op een andere manier verkrijgt.

Alle telecom providers bieden de mogelijkheid tot het afsluiten van een sim only abonnement. Providers zoals Simyo en Youfone bieden dit zelfs als enige mogelijkheid. Wie voor deze mogelijkheid kiest, betaalt minder dan een abonnement met telefoon. Dit komt omdat er bij een sim only geen sprake is van een maandelijkse afbetaling van jouw nieuwe toestel. Je betaalt enkel voor de ‘sim’, hierdoor vallen de maandelijkse kosten binnen jouw contract lager uit dan bij een abonnement met telefoon. Je zal wel eerst in het bezit moeten zijn van een toestel om hiervan te profiteren. Losse telefoon prijzen vergelijk je hier.

som-only-vergelijken-dealmobiel

Volgens T-Mobile wordt een sim only steeds populairder. Dit valt volgens de provider mogelijk te verklaren door de relatief nieuwe wetgeving met betrekking tot het Bureau Krediet Registratie (BKR). Daarnaast is een provider ook verplicht aan het BKR te melden als een lening voor een toestel groter dan 250 euro bedraagt.

Hoe vergelijk ik sim only abonnementen?

Aangezien alle providers de mogelijkheid tot het afsluiten van een sim only bieden, zijn er in Nederland ook veel opties om uit te kiezen. De mogelijkheid tot kiezen, kan ‘kiespijn’ opleveren. Om de pijn te verzachten, hebben wij een gratis sim only vergelijker voor jou gemaakt met de beste deals. In dit overzicht zie je welke providers er zijn, de bijbehorende prijzen en databundels die zij bieden en ook of je onbeperkt kan bellen en sms’en. Wij geloven namelijk dat het vergelijken van alle opties niet een lastige handeling hoeft te zijn. De tijd van meerdere tabbladen van diverse providers open hebben staan, door alle onoverzichtelijke sim only abonnementen zoeken en bang zijn dat je de verkeerde keuze maakt moet voorbijzijn in ons digitale tijdperk. Daarnaast geloven wij dat er voor iedereen de ideale sim only deal bestaat.

Hoe werkt de vergelijkingstool?

We hebben de tool gebouwd met als doel dat jij op een snelle, betrouwbare en simpele manier jouw sim only abonnement kunt vinden. Je hoeft slechts enkele stappen te ondernemen om tot een goede vergelijking te kunnen komen.

  1. Vul in hoeveel data je denkt te verbruiken in een maand. Dit kan zowel in MB (Megabit) of GB (Gigabit). Je kunt ook kiezen voor onbeperkt data, zo heb je altijd genoeg data bij de hand. Echter, is dit wel de duurste optie.
  2. Vul in hoeveel minuten je maximaal verwacht te bellen in een maand. Ook hierin kun onbeperkt bellen invoeren. Ons advies: bellen kan tegenwoordig ook via andere programma’s via internet, dus op dit vlak kun je kosten besparen!
  3. Vul je budget in: hoeveel ben je bereid op maximaal te betalen voor een sim only abonnement?
  4. Het kan zo zijn dat je al één of meerdere voorkeuren hebt binnen de hele groep van sim only providers. Door deze te selecteren, filter je overige providers weg. Dit maakt het overzicht in de vergelijker overzichtelijker en meer relevant voor jou.
  5. Vul de contractduur in. Met de contractduur wordt de periode van het contract bedoeld. Dit kan een maand, jaar of 2 jaar zijn. Over het algemeen geldt: hoe langer de contractduur, de goedkoper je per maand uit bent.
  6. Kies je voor 4G of 5G? 5G is het meest recente datanetwerk in Nederland en biedt snellere internetverbindingen, zolang het 5G-netwerk is aangelegd in jouw regio.
  7. Bekijk en vergelijk alle sim only abonnementen! Klik vervolgens op het abonnement dat jouw voorkeur heeft en je kunt direct het abonnement afsluiten bij de betreffende provider.

Gefeliciteerd! Je kunt nu internetten en bellen op je huidige smartphone. Geniet van je nieuwe sim only abonnement!

Vergelijk diverse sim only abonnementen

De keuze voor een sim only abonnement is niet altijd even makkelijk. Het is toch een contract waar je voor een periode aan vast zit. Des te groter is het belang van tot een juiste keuze komen. Onze abonnement zonder toestel (sim only) vergelijker poogt om de keuze iets makkelijk te maken. Wees echter niet te kieskeurig in je abonnement. Waarom? Aangezien de verschillen tussen de verschillende abonnementen en providers minimaal is. Het gaat hier niet om een toestel, enkel de hoeveelheid data en onbeperkt bellen of niet. De prijzen van de verschillende sim only abonnementen liggen ook erg dicht bij elkaar.

sim-only-vergelijken-dealmobiel

Als je een beter gevoel hebt over het iets duurdere abonnement, kun je beter daar voor gaan. Het verschil tussen dat en een ander abonnement scheelt in prijs vaak maar een euro per maand. Verder zitten veel providers op hetzelfde netwerk, waardoor de kwaliteit van de verschillende providers eigenlijk hetzelfde is. Dus heb je goede ervaringen gehad in het verleden bij Simyo, wees dan ook niet bang om opnieuw voor hen te kiezen bij een sim only abbo. Los van de standaard sim only, zijn er nog varianten hierop. Namelijk de eSIM, zakelijke en onbeperkt internet sim only abonnementen.

eSIM abonnementen

Steeds meer providers ondersteunen tegenwoordig eSIM. Wat is eSIM? eSIM staat voor ‘embedded SIM’. Dit is de elektronische variant van de bekende SIM-kaart. Deze simkaart zit ingebouwd in je toestel. Je telefoon dient dus wel eSIM te ondersteunen om gebruik te kunnen maken van deze functie. Met de eSIM heb je een digitale simkaart in je toestel en hoef je daarmee niet langer te werken met plastic simkaarten om te kunnen internetten, sms’en en bellen. Dit betekent ook dat je makkelijker kunt switchen van provider mocht je dat wensen. Je upgradet je kaartje online en kunt daarna gelijk gebruik maken van je nieuwe abonnement.

Zakelijke sim only abonnementen

Wil je het gebruik en de abonnementen van je collega’s of werknemers beheren? Kies dan voor een zakelijk sim only. Het verschil tussen een zakelijke en een privé sim only verschilt per provider. Zo is bij Simyo er geen verschil behalve dat je bedrijfsnaam op de factuur wordt vermeld. Een zakelijke sim only maakt het wel mogelijk om het gebruik van collega’s beter te beheren, ideaal voor zakelijke doeleinden dus. Om zakelijke sim only’s met elkaar te vergelijken, kun je er voor kiezen om de normale sim only’s te vergelijken. De verschillen zijn immers minimaal.

Sim only onbeperkt internet

Zoals de naam ‘sim only onbeperkt internet’ al doet vermoeden, ontvang je bij dit abbo onbeperkt internet. Handig voor unlimited videostreaming of voor degene die veel buiten de deur is. Dit abonnement is iets duurder, maar zorgt wel voor het gegeven dat je zorgeloos kunt internetten op je mobiel. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je MB of GB data opraakt aangezien het hier om een onbeperkte sim only gaat. In de vergelijkingstool kun je aangeven dat je een sim only met onbeperkt internet zoekt. Zo kun je makkelijk alle opties vergelijken en afwegen. Happy streaming!

Dual-sim telefoon abonnement

Wellicht heb je er ooit van gehoord, de ‘dual sim telefoons’. Zo niet, dan is de kans groot dat je dat binnenkort wel zal horen aangezien het in populariteit stijgt in Nederland. De tweevoudige sim smartphones zijn in steeds meer broekzakken te vinden.

Je kunt met een dual sim smartphone namelijk twee simkaarten in één toestel plaatsen. Dat is handig, want zo kun je bijvoorbeeld een privé en zakelijke sim in dezelfde mobiele telefoon plaatsen. Beide simkaarten worden dan aangemeld op het netwerk. Je toestel is dan ook bereikbaar om twee verschillende nummers. Je kunt schakelen tussen beide simkaarten of de één tijdelijk stopzetten. Belangrijk hierbij is wel dat je een toestel hebt die twee simkaarten ondersteunt. Voor wie privé en zakelijk gescheiden wilt houden, kan een dual sim uitkomst bieden.

sim-only-abonnementen-vergelijken-dealmobiel

Beste sim only abonnement

Met zoveel keuzemogelijkheden kun je je afvragen wat het beste sim only abonnement is. Hoewel wij graag een simpel antwoord hierop zouden willen bieden, ligt de situatie toch iets genuanceerder. Want wat bepaalt nou wat een beste sim only is? Tuurlijk kunnen we providers cijfers geven op basis van prijs, kwaliteit en service en daarvan de gemiddelden rangschikken. Maar uiteindelijk gaat het om de gebruiker en wat voor hem of haar het belangrijkst is. Als een gebruiker 5G hoog in het vaandel heeft staan, dan kan een sim only abonnement met 4G niet als het beste abonnement worden gezien.

Hoe vind ik de beste sim only abonnement?

Alleen jij kunt bepalen wat het beste sim only abonnement is. Het gaat namelijk op het abonnement dat het beste bij jou past. Om deze te vinden, kun je gebruik maken van de sim only vergelijkingstool. Hiermee kun je zelf aangeven waar jij naar op zoek bent. Onbeperkt internet, zo’n laag mogelijke prijs of een voorkeur voor een specifieke sim only provider. Vul jouw wensen in en de vergelijker helpt jou met het vinden van een abonnement die voor jou het best is.

Goedkoopste sim only abonnement

Het is verleidelijk om enkel gefocust te zijn op de meest goedkope sim only abonnement. Alle sim only’s lijken immers op elkaar, behalve de prijs. Wie enkel focust op het goedkoopste abonnement, zal waarschijnlijk eindigen bij Youfone of Ben. Beide providers staan bekend om hun lage tarieven en speciale aanbiedingen.

Sim-only-dealmobiel

In de vergelijkingstool van dealmobiel kun je gemakkelijk diverse sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Op deze manier vind je goedkoopste die past binnen jouw randvoorwaarden en wensen.

Wie dus op zoek is naar het goedkoopste sim only abbo, bekijk en vergelijk eerst in onze gratis sim only hulpprogramma. Hiermee vind je een telefoon abonnement of sim only voor de laagste prijs. Aangezien je ook bespaart op een nieuw toestel, maak je nog minder maandelijkse kosten.

Sim only aanbiedingen

Ben jij op zoek naar de beste aanbieding voor een sim only telefoon abonnement? Neem je een nieuw abonnement of verleng je je huidige? Met onze vergelijker kom je er snel achter wat de beste actie voor jou is. Ga je bijvoorbeeld voor de top deal van Budget Mobiel: onbeperkt bellen en internetten op het vertrouwde KPN netwerk voor een scherpe prijs? Of bel je niet zo vaak en neem je alleen het onbeperkt internet voor een nog lagere prijs? voor al deze wensen biedt onze vergelijker een antwoord.

Sim only Black Friday deals 2021

Vind de beste sim only Black Friday deals van 2021 op deze pagina. Dit jaar kun je bij populaire sim only providers zoals Simyo en Youfone diverse Black Friday acties verwachten. Zo kun je bespaar op jouw maandelijkse kosten. Meestal kun je je jouw abonnement dan zonder aansluitkosten afsluiten, korting verwachten op jouw maandelijkse kosten of een gratis cadeua uitkiezen bij het afsluiten van een sim only abonnement. Wij houden de Black Friday sim only acties voor jou in de gaten zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen. Wanneer een nieuwe aanbieding bekend is eind november, zal deze op deze pagina als eerst getoond worden.

Een overzicht van alle Black Friday acties vind je hier.

Van welke providers kan ik een sim only vergelijken?

Er zijn verschillende providers waarvan je sim only kunt vergelijken. Deze partijen worden hieronder kort toegelicht zodat je een beter beeld krijgt van wat elke provider voor jou kan betekenen.

Sim only abonnement van:

Ben

Bij Ben heb je een sim only abonnement vanaf € 6,50 per maand. Je abonnement kun je maandelijks opzeggen of voor 24 maanden afsluiten. Daarnaast kun je kiezen voor internet en bellen of alleen bellen. Daarnaast maak je als afnemer de keuze tussen 200 min/SMS of onbeperkt min/SMS. Hoewel de laatste optie vaker gekozen wordt, is het ook de duurdere variant. Wie bij Ben een sim only afsluit, kan ook rekenen op extra gratis MB bij zijn of haar pakket. Dit aantal kan oplopen tot 2500 gratis MB.

Budget Mobiel

Budget Mobiel heeft, zoals de naam doet vermoeden, als doel om de prijs zo laag mogelijk te houden. Zo sluit je voor een relatief lage prijs jouw sim only af. Bij deze provider kies je tussen twee opties, namelijk Basis of Onbeperkt. Bij Basis ontvang je 7 GB Data en onbeperkt bellen & SMS. Dit is beschikbaar voor € 15,- per maand. Kies je voor Onbeperkt, dan ontvang je ook nog onbeperkt data. Hiervoor hanteert Budget Mobiel een tarief van € 20,-. Daarnaast kun je jouw abonnement nog bijstellen met opzegtermijn en een 1- of 2-jarig contract.

Hollandsnieuwe

Bij Hollandsnieuwe profiteer je van het betrouwbare mobiele netwerk van Vodafone. Daarnaast betaal je nooit meer dan je verwacht: je betaalt maandelijkse vooraf voor je tegoed. Als je tegoed op is, dan bepaal je zelf hoeveel tegoed je bijkoopt. Hollandsnieuwe werkt namelijk met een prepaid bundel die een maand geldig. Je sluit een sim only bij Hollandsnieuwe al af vanaf vier maanden voor het aflopen van je huidige contract. Dit kan met nummerbehoud en het oude contract zeggen zij voor je op zonder dubbele kosten.

KPN

Wie opzoek is naar een sim only die maandelijks aanpasbaar is, is bij KPN aan het juiste aders. Los van dit voordeel, kun je bij KPN gemakkelijk onderling MB’s delen als er meerdere abonnementen afgesloten zijn, en ontvang je extra voordeel als je ook al internet van KPN ontvangt. Deze korting kan oplopen tot € 7,50 per maand. Wie een sim only afsluit via KPN, krijgt ook toegang tot het snelste 5G-netwerk van Nederland. Ze bieden meerdere opties, van 0 tot en met 25 GB. Wie nog meer data wilt, kan kiezen voor Unlimited data.

Lebara

Een sim only bij Lebara kent meerdere voordelen. Zo kun je bij de provider flexibel en voordelig jouw abonnement afsluiten en aanpassen. Dit aanpassen is maandelijks mogelijk, hierbij worden geen extra kosten in rekening gebracht. Daarnaast profiteer je tijdelijk van geen aansluitkosten t.w.v. € 15,- en zit je op het netwerk van KPN.

Simpel

Simpel staat bekend als een partij met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bellen, sms’en en internetten wordt goedkoop en toch met goede kwaliteit. Daarnaast heb je zelf controle over je kosten. Je regelt je abonnement via de Mijn Simpel-app en hebt controle over je kosten met hun Plafond-optie. Je ontvangt een 4G-netwerk met landelijke dekking, waardoor je altijd kunt internetten met je huidige toestel. De kosten gaan per gebruikte kb aan data of seconde.

Simyo

Simyo biedt sim only en prepaid abonnementen aan. Afnemers zullen met hun toestel mobiel kunnen internetten, bellen en sms’en op het netwerk van KPN. Wie een sim only bij Simyo nog goedkoper wilt afsluiten, kan gebruik maken van de VriendenDeal. Wie namelijk iemand kent die ook een Simyo beller is, kan ervoor zorgen dat beiden een eenmalige korting ontvangen.

Tele2

Een sim only bij Tele2 is maandelijks opzegbaar. Hierdoor zit je nergens aan vast. Wil je niet opzeggen, maar je abonnement wel aanpassen? Ook dat is dan mogelijk. Je kunt maandelijks je bundel groter of kleiner maken, zo kun je een abonnement vinden die bij jouw huidige situatie past. Je bundel is, net als bij andere providers, ook geldig in andere landen in de EU. Unlimited Data verandert dan van onbeperkt naar 18GB in deze maanden.

T-Mobile

T-Mobile is enkele jaren achter elkaar opgeroepen tot het beste mobiele netwerk van Nederland. Met een sim only abonnement van T-Mobile verzeker je jezelf dus met een snel en betrouwbaar netwerk. Niet overtuigd? Dan kun je het netwerk is een maand lang testen. Je abonnement kan dan op een latere datum ingaan. Mocht je een losse telefoon hebben die 5G kan ontvangen, dan kun je bij T-Mobile ook gebruik maken van hun snelle 5G-netwerk.

Vodafone

Wie een sim only bij Vodafone afsluit, garandeert zichzelf een krachtig 4G-netwerk. Mocht je een Sim Only Red-abonnement afsluiten en in het bezig zijn van een 5G-ready los toestel, dan krijg je toegang tot het 5G-netwerk. Deze nieuwe generatie is sneller dan zijn voorganger. Sms’en, bellen en internetten kan met de sim only van Vodafone in zowel Nederland als de EU. Een abonnement bij Vodafone afsluiten is nog voordeliger met bestaande Ziggo-klanten. Zo profiteer je van extra korting en dubbele data.

Youfone

Een sim only afsluiten bij Youfone gaat goedkoop en simpel. Bij Youfone stel je namelijk je eigen sim only bundel samen. Kom je van een andere provider, dan heb je geen aansluitkosten. Daarnaast krijg je ook nog eens gratis nummerbehoud en profiteer je van het snelle KPN-netwerk. Via de MyYoufone app heb je inzicht en controle over je gebruik. Kort samengevat: wie een betrouwbare provider zoekt met vele voordelen en goede overstapservice, zit bij Youfone goed.

Veelgestelde vragen

Hoe vergelijk ik sim only abonnementen?

Via onze sim only vergelijker kun je diverse sim only abonnementen tegen elkaar afwegen en vergelijken. De vergelijkingstool is up-to-date, onafhankelijk en overzichtelijk. Zo hoef je geen moeite te doen met het vinden van een sim only die het beste bij jouw situatie past.

Wat voor sim only abonnementen zijn er?

In Nederland kennen we diverse varianten van de sim only. Los van de traditionele sim only, groeit ook de populariteit van andere soorten. In Nederland kennen we ook nog de eSIM, zakelijke, dual-sim en sim only met onbeperkt internet.

Welke sim only providers zijn er?

De volgende partijen bieden een sim-only abonnement aan in Nederland:

1. Simyo
2. Simpel
3. KPN
4. Hollandsnieuwe
5. T-Mobile
6. Youfone
7. Ben
8. Tele2
9. Vodafone/Ziggo
10. Budget Mobiel
11. Lebara

Op welk netwerk zit elke sim only provider?

Er zijn slechts een paar netwerken in Nederland. Providers maken afspraken met elkaar om op het netwerk van een ander hun dienst te mogen aanbieden. Hier volgt een lijst per netwerk.

KPN netwerk:
1. Youfone
2. simyo
3. Budget Mobiel
4. Lebara

T-Mobile netwerk:
1. Tele2
2. Ben
3. Simpel

Vodafone netwerk:
1. Hollandsnieuwe
2. Ziggo mobiel

Informatie

Adresgegevens

Groenestraat 294
6531 JC Nijmegen

info@dealmobiel.nl
+31 (0) 6 21 991 567

BTW: NL002074629B39
KVK: 59428376