Wat is een goede internetsnelheid?

Wat is een goede internetsnelheid

Weet je niet zeker of je de juiste internetsnelheid hebt? Lees dan dit artikel om erachter te komen.

Behalve de prijs is internetsnelheid één van de belangrijkste beslissingsfactoren bij het kiezen van een internetprovider. Maandelijkse kosten zijn gemakkelijk in te schatten, maar internetsnelheden zijn daarentegen soms wat moeilijker te meten.

Is 100 Mbps “snel” internet? Is 10 Mbps “sloom”? Welke internetsnelheden zal ik krijgen? Dit zijn allemaal vragen die je je waarschijnlijk afvraagt. Om dit te begrijpen hebben wij bij Dealmobiel een simpele gids gemaakt.

Hieronder bekijken we hoe de internetsnelheid wordt gemeten, wat als snel internet wordt beschouwd, wat als langzaam internet kan worden beschouwd en andere factoren, zodat je de vraag kunt beantwoorden: Wat is een goede internetsnelheid? Nog geen keuze gemaakt uit een goede internetprovider? Gebruik dan de internet vergelijking tool.

Hoe wordt de internetsnelheid gemeten?

De internetsnelheid wordt bepaald door de hoeveelheid gegevens die een verbinding per seconde kan downloaden of uploaden.

In beide gevallen wordt de snelheid aangegeven in bits per seconde (bps). Aangezien een internetverbinding duizenden bits per seconde overbrengt, gebruiken we de voorvoegsels k, M en G om aan te geven over hoeveel duizenden bits we het hebben.

Wanneer je onderzoek doet naar internetsnelheden, zul je waarschijnlijk meer Mbps zien dan kbps of Gbps. Dat komt omdat Mbps snelheden beter geschikt zijn voor het gebruik van het internet.

Wat is een goede internetsnelheid?

Een goede internetsnelheid ligt rond of boven de 25 Mbps. Deze snelheden kunnen de meeste online activiteiten ondersteunen, zoals HD-streaming, online gaming, surfen op het web en het downloaden van muziek.

Hoge internetsnelheden, van meer dan 100 Mbps, zijn meestal het beste. Dit geldt vooral als je wilt dat je internetabonnement meerdere apparaten en gebruikers tegelijk ondersteunt

Maar onthoud dat er veel dingen zijn die de werkelijke internetsnelheden en prestaties kunnen beïnvloeden. Het toevoegen van aangesloten apparaten en het gebruik van internet voor zware prestaties, zoals streamen in 4K of het downloaden van een HD-film, kan de prestaties belemmeren en zelfs een snelle internetverbinding traag doen lijken.

Wanneer is de internetsnelheid snel?

Internet downloadsnelheden van 100 Mbps of hoger worden vaak beschouwd als snel internet. Dit komt omdat deze snelheden meerdere online activiteiten voor meerdere gebruikers tegelijk aankunnen zonder grote storingen.

Voor hoge internetsnelheden zijn kabelinternet en glasvezelinternet de beste keuze. Glasvezelinternet is ook een goede keuze voor een constante snelheid, aangezien het minder kwetsbaar is dan glasvezel voor tragere snelheden tijdens drukke gebruikstijden. Om een goede keuze te maken voor een provider die snel internet biedt, kan je gebruik maken van de internetvergelijker. Met deze tool wordt rekening gehouden met de door jou opgegeven wensen en behoeften.

Wat zijn snelle internet upload snelheden?

Uploadsnelheden van 10 Mbps of hoger worden over het algemeen beschouwd als snelle internet-uploadsnelheden. Skype beveelt bijvoorbeeld uploadsnelheden van 1,2 Mbps of hoger aan voor videobellen in HD. Het uploaden van een groot bestand, zoals een document van 700 MB, zou minder dan 10 minuten moeten duren met een uploadverbinding van 10 Mbps.

Wanneer is het internet te langzaam?

Een downloadsnelheid van minder dan 25 Mbps is te langzaam om te worden beschouwd als een goede Wi-Fi thuis. Bij deze snelheden kunnen gebruikers last hebben van bufferen bij het streamen van video’s, moeite hebben met het verbinden van meerdere apparaten en andere problemen met de internetverbinding ondervinden.

Over Matthijs

Matthijs is een echte telefoongeek. Daarom is hij altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en weetjes binnen de telecommarkt. Deze deelt hij via zijn andere passie, namelijk blogs schrijven.

Informatie

Adresgegevens

Groenestraat 294
6531 JC Nijmegen

info@dealmobiel.nl
+31 (0) 6 21 991 567

BTW: NL002074629B39
KVK: 59428376