Handleiding voor het kiezen van een telefoonabonnement

Een handleiding voor het kiezen van het juiste telefoonabonnement

Smartphones zijn een essentieel onderdeel van ons leven geworden. Een smartphone fungeert als agenda, bankpas, e-mail, notitieblok, camera, krant, personal trainer noem maar op. Dus als het gaat om het kiezen van het juiste abonnement voor jouw telefoon, kan het soms lastig zijn.

Van internetsnelheid tot specificaties, er komt heel wat bij kijken, maar het Dealmobiel team staat klaar om jou daarbij te helpen. Daarom hebben wij voor jou een lijst samengesteld met de belangrijkste zaken die je moet overwegen bij het kiezen van je volgende mobiele telefoonabonnement.

Wat voor gebruiker ben jij?

Voordat je op zoek gaat naar een nieuw telefoonabonnement, moet je eerst je mobiele gewoonten leren kennen. Begin dan ook met het bepalen van de minimale hoeveelheid data en belminuten die je nodig hebt. Belangrijke vragen die je jezelf moet stellen zijn: Waar ga je naartoe bellen, binnen Nederland of internationaal? Hoeveel ben je bereid per maand uit te geven? Hoeveel internet heb je nodig?

1. Mobiele data

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: hoe belangrijk is mobiele data voor jou? Mobiele data is voor velen van ons de eerste zorg bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Het is geen verrassing dat het bekijken van video’s de meeste mobiele data verbruikt, gevolgd door sociale media en het luisteren naar muziek, dus als je je telefoon voor veel van deze activiteiten gebruikt, is een abonnement met 40 GB of meer de beste keuze.

Aan de andere kant, als je je dataverbruik minimaliseert, kies dan een abonnement met een lagere maandelijkse limiet. Met een abonnement van 8 GB kan je meestal dingen opzoeken op het internet en chatberichten versturen, vooral als je het grootste deel van de tijd verbonden bent met wifi. Je kunt ook de tool voor het vergelijken van telefoonabonnementen gebruiken om te zien welk abonnement aan jouw behoeften voldoet.

2. Belminuten

De tweede vraag die je jezelf moet stellen is: Hoeveel belminuten zijn voor jou belangrijk? Als je veel belt kun je beter een abonnement met meer belminuten kiezen. Indien je weinig belt, kun je beter een ander abonnement kiezen. Om te kijken welk abonnement bij jou past heeft Dealmobiel een telefoonabonnement vergelijkingstool. In deze tool kan je filteren hoeveel belminuten jij belangrijk vindt.

3. Overige

Bij het kiezen van een telefoonabonnement zijn er nog veel meer aspecten die een rol kunnen spelen. Met behulp van de telefoonabonnement vergelijkingstool kun je bijvoorbeeld nog veel meer mogelijkheden vergelijken. Hierbij kun je denken aan: het maandbedrag, het merk, de provider, de kleur, de internetsnelheid, de contractduur, de schermgrootte, de opslagcapaciteit en nog veel meer. Betrek deze opties dan ook bij het maken van je keuze voor een telefoonabonnement.

Over Matthijs

Matthijs is een echte telefoongeek. Daarom is hij altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en weetjes binnen de telecommarkt. Deze deelt hij via zijn andere passie, namelijk blogs schrijven.

Informatie

Adresgegevens

Groenestraat 294
6531 JC Nijmegen

info@dealmobiel.nl
+31 (0) 6 21 991 567

BTW: NL002074629B39
KVK: 59428376